Hotel Kraków Best Western Premier
PLENDERU
od do
21 sie 22 sie
< >
Kraków Hotel

Wesela w Krakowie

Wesele w Krakowie - sala weselna

Wesele w Krakowie - sala na wesele

Ten najpiękniejszy dzień w życiu dwojga ludzi musi mieć szczególną oprawę. Wspólnie przygotowujemy dokładny scenariusz każdego przyjęcia. To dla nas wielka radość móc doradzić w wyborze potraw, podpowiedzieć jak powitać i ugościć zaproszonych przyjaciół, rodzinę i znajomych, jaki przygotować wystrój i kwiaty, aby pasowały do charakteru zabawy. Mamy do tego wszystkie potrzebne atrybuty: salę gdzie Goście zasiadają przy okrągłych, pięknie zastawionych stołach, profesjonalny i miły personel obsługujący sprawnie i z uśmiechem, jak i wyśmienitych kucharzy tworzących niespotykane potrawy, które zaspokoją wszystkie kulinarne gusta. Nasza nowoczesna, przestronna i klimatyzowana sala weselna w Krakowie umożliwia zorganizowanie przyjęcia nawet do 400 osób.

A jako szczególny prezent na noc poślubną Młoda Para otrzyma od hotelu Best Western Premier najlepszy apartament GRATIS!

W cenie menu weselnego ponadto:

  • Menu próbne / degustacja (skontaktuj się z nami, aby poznać warunki)
  • Kwiatowa dekoracja stołów
  • Szatnia
  • Ogródek hotelowy do dyspozycji (w sezonie)
  • Pełna klimatyzacja sali, lobby i pokoi
  • Możliwość prezentacji zdjęć i filmów a także wyświetlania relacji "na żywo" w sali bankietowej za pomocą systemu audio-video
  • Śniadanie dla Młodej Pary

Oferta dodatkowa:

Alkohole

Do każdego zestawu menu weselnego proponujemy:

  • Wódka Wyborowa 0,5 l - 50 PLN
  • Wódka Wyborowa 0,7 l - 60 PLN
  • Wódka Bols 0,5 l - 50 PLN
  • Wódka Bols 0,7 l - 60 PLN
  • Wódka Smirnoff Red 0,5 l - 50 PLN
  • Wódka Smirnoff Red 0,7 l - 60 PLN
  • Wino Consigna  Cabernet-Sauvignon (czerwone, wytrawne; Hiszpania) - 0,75 l - 50 PLN
  • Wino Consigna  Chardonnay (białe, wytrawne; Hiszpania) - 0,75 l - 50 PLN
  • Piwo Okocim 30 l (beczka) - 420 PLN

Po uzgodnieniu warunków istnieje także możliwość podania alkoholu zakupionego poza hotelem.
 



Do każdego zestawu menu weselnego proponujemy także inne, dodatkowo płatne usługi.

  • Udźce płonące serwowane do stolików przez kucharzy
  • Pieczone prosięta
  • Open bar w różnych opcjach
  • Tort piętrowy w różnych smakach
  • Bufet wiejski
  • Golonko pieczone
  • Żeberka w BBQ

 

Aby uzyskać więcej szczegółów skontaktuj się z nami.

 

Best Western Premier Kraków Hotel
ul. Opolska 14a
31-323 Kraków, Poland

 

Wesele Kraków

Sala weselna Kraków

Przyjęcie Weselne Kraków

 

* * * *

Wymarzone wesele w Krakowie w Hotelu Best Western Premier - Zapraszamy !

* * * *

Przyjęcie weselne Kraków

Udane i niezapomniane przyjęcie weselne - Sala Weselna Kraków Hotel !

* * * *

Wesele Kraków Hotel Best Western Premier !

* * * *

Menu weselne Kraków

 

Oferta weselna 2019/2020

 

Ślub to najpiękniejszy dzień w życiu dwojga ludzi, który zasługuje na szczególną oprawę.

Kiedy powiecie sobie sakramentalne „TAK”, przyjmiecie gratulacje od rodziny i najbliższych,

a marsz Mendelssohna wybrzmi na Waszą cześć, będziemy czekać na Was i waszych Gości z niezapomnianym przyjęciem weselnym.

Hotel Best Western Premier to miejsce, które uczyni najważniejszą chwilę waszego życia magicznym przeżyciem.

Zadbamy o każdy, nawet najdrobniejszy szczegół, profesjonalną i kompleksową obsługę oraz wyśmienitą kuchnię.

Sprawiamy, że przyjęcie weselne jest spełnieniem Waszych marzeń.

 

 

Na wszystkie Państwa pytania odpowie:

 

Klaudia Fraś                                                                                                   Paweł Krawczyk

Kierownik Gastronomii                                                                                    Zastępca Kierownika Gastronomii  

T:692 061 251                                                                                                 T: 511 591 546

M: k.fras@bestwesternkrakow.pl                                                                   E: p.krawczyk@bestwesternkrakow.pl                                                                          

 

Co nas wyróżnia

  • Klimatyzowana sala z możliwością dowolnej aranżacji na 400 osób
  • Degustacja menu weselnego dla 2 osób
  • Apartament dla Młodej Pary                                                                 
  • Eleganckie pokrowce na krzesła w cenie
  • Bezpłatny parking dla wszystkich Gości
  • Szatnia z obsługą
  • Możliwość skorzystania z rzutników multimedialnych
  • Parkiet 200m kw.
  • Zaplecze techniczne
  • Wieloletnie doświadczenie

 

Menu weselne

 

Pakiet I

189 PLN/os

 

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

 

Kieliszek wina musującego dla Gości

 

Uroczysty obiad

Krem dyniowo –marchewkowy w aromacie curry z groszkiem ptysiowym.

Rolada z indyka faszerowana porem i bekonem w sosie z  pleśniowego serka i białego wina

pieczone ziemniaki w ziołach, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy z ogrodowym winagrette.

Panna cotta z wiśniami marynowanymi w likierze

 

Danie gorące serwowane po 23:00

Kotlet genuise faszerowany serem szynką z ziemniakami wedges i surówka z białej kapusty z piklami

Danie gorące serwowane po 2:00

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

 

Bufet z zakąskami

Schab faszerowany śliwkami

Pieczony pasztet

Rolada z boczku z tymiankiem

Filet z indyka z morelami

Półmisek wędlin i kiełbas regionalnych

Deska serów

Śledzie w zaprawie ze śmietaną

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Sosy:

chrzanowy, tatarski, żurawinowy

Sałatka „Drwala” z ziemniakami i boczkiem

Sałatka brokułowa z kukurydzą

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

 

Napoje:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe

 

 

Pakiet II

199 PLN/os

 

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

 

Kieliszek wina musującego dla Gości

 

Uroczysty obiad

Bulion z kaczki z makaronem gryczanym i grillowaną wołowiną.

Schab faszerowany grzybami i oscypkiem w sosie rozmarynowym, ziemniaki gratin i zestawem surówek

Mus z białej czekolady w aromacie rumu na sosie malinowym

 

 

Pokaz kulinarny po 22:30

Płonąca łopatka w sosie własnym

Krojona przez kucharzy na sali, talarki po prowansalsku.

Danie gorące serwowane po 2:00

Bogracz gulasz wołowy  z pieczarkmi , papryką i kluseczkami.

 

Bufet z zakąskami

Pieczony schab z morelą

Wieprzowina sous vide w majeranku

Karczek pieczony w trawie żubrowej

Półmisek wędlin i kiełbas regionalnych

Deska serów

Śledzie w oleju

Terrina z łososia w aromacie imbiru i papryki

Sosy:

Tatarski, chrzanowy, cumberland

Sałatka „Chłopska” z ziemniakami ogórkami kiszonym i papryką

Sałatka z szynką i serem

Sałaty mieszane z suszonymi pomidorami i oscypkiem w vinaigrette

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

 

Napoje nielimitowane:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe

 

 

 

 

 

Pakiet III

219 PLN/os

 

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

 

Kieliszek wina musującego dla Gości

 

Uroczysty obiad

Carpaccio z wołowych ozorków z dodatkiem dresingu chrzanowego i paluszkiem z ciasta francuskiego.

Kremowa zupa z jarmużu i szpinaku w aromacie pieczonego czosnku z kluseczkami stringoli

Sakiewka wieprzowa faszerowana musem warzywnym z jadalnymi kasztanami w kremowym sosie śmietanowym z puree ziemniaczano –pasternakowym i marchewką paryską

Torcik z musem bananowym w aromacie limonki

 

Danie gorące serwowane po 22:00

Filet z kurczaka w cieście piwnym z placuszkami rosti i sałatką colesław

Danie gorące serwowane po 1:00

Ragoût z indyka z chrupiącymi warzywami w sosie śmietanowym

Danie gorące serwowane po 3:00

Kwaśnica na wędzonce z ziemniakami

 

 

Bufet z zakąskami

Staropolska rolada 

Pieczeń wieprzowa w majeranku

Schab ze śliwkami

Boczek faszerowany

Roladki drobiowe

Pasztet pieczony

Półmisek wędlin i kiełbas regionalnych

Deska serów

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Rolada z sandacza

Mus z łososia

Sosy:

Koktajlowy, czosnkowy, żurawinowy

Sałatka wędzonym kurczakiem i ananasem

Sałatka z marynowanym tuńczykiem

Sałatka z ciecierzycą i warzywami

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

Napoje nielimitowane:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe

Napoje gazowane (Coca cola/Fanta/Sprite) – 0,5l/os

 

Pakiet IV

235 PLN/os

 

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

 

Kieliszek wina musującego dla Gości

 

Uroczysty obiad

Tatar ze śledzia marynowanego na ruokolii z sosem miodowo gorczycowym podany z grzanką ziołową

Krem z białych szparag z czarnym fussiloni

Filet z łososia w sosie z czerwonego buraka z kluseczkami gniocchi i kalafiorem romanesco

Duet białej i ciemnej czekolady z likierem miętowym

 

 

Pokaz kulinarny po 22:30

Płonąca szynka w sosie piwno – miodowym serwowana przy gościach na Sali przez Szefa Kuchni,

ziemniaki po krakowsku i kapusta zasmażana

Danie gorące serwowane po 1:00

Tortilla z pieczonym kurczakiem skropiona dipem pomidorowo-bazyliowym z frytkami i kapustą pekinską

Danie gorące serwowane po 3:00

Boeuf strogonow

 

Bufet z zakąskami

Rolada z indyka z papryką

Schab pieczony z morelami

Kolorowe roladki drobiowe

Smalec z borowikami

Pasztet pieczony

Półmiski wędlin i kiełbas regionalnych, kabanosy

Deska serów

Tymbaliki z kurczaka z warzywami

Galantyna z sandacza,

Terrina z łososia z oliwkami

Sosy:

Żurawinowy, tatarski, BBQ

Sałatki śledziowa z burakami

Sałatka meksykańska z salami i serem żółtym

Sałaty mieszane z pieczoną wołowiną i vinaigrette

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

Napoje nielimitowane:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe

Napoje gazowane (Coca cola/Fanta/Sprite) – 0,5l/os

 

 

Pakiet V

249 PLN/os

 

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

 

Kieliszek wina musującego dla Gości

 

Uroczysty obiad

Śródziemnomorski szaszłyk z pomidorka koktajlowego mozzarelli i gniocchi buraczkowego na sałatce z kiełków.

Aromatyczny krem kurkowy z orecchiette .

Polędwiczki wieprzowe w sosie z boczniaków, kopytka ziemniaczane i bukiet warzyw z pary

„Malinowa chmurka”

 

Danie gorące serwowane po 22:00

Filet z indyka sous vide w sosie Café de Paris, ziemniaki i surówka familijna

Danie gorące serwowane po 1:00

Pieczony dorsz czarniak z sosem cytrynowo-ziołowym, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa

Danie gorące dostępne w bufecie przez 2 godziny

Paprykarz cielęcy  z kuleczkami grandina

 

 

Bufet z zakąskami

Indyk pieczony z papryką i miodem

Łopatka wieprzowa marynowana w czerwonym pesto

Schab faszerowany morelami

Karczek pieczony w majeranku

Roladki drobiowe

Półmiski wędlin i kiełbas regionalnych

Deska serów

Tymbaliki drobiowo-wieprzowe

Rolada z pstrąga

Tatar z ryb wędzonych

Śledzie w oleju

Sosy:

Słodkie chili, tatarski, czosnkowy

Sałatki makaronowa z kolorową papryką

Sałaty mieszane z wędzonym łososiem i cytrusami, vinaigrette

Sałatka grecka z serem Feta i oliwkami.

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

Napoje nielimitowane:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe

Napoje gazowane (Coca cola/Fanta/Sprite) – 0,5l/os

 

 

 

 

Menu tradycyjne

175 PLN/ os

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

 

Kieliszek wina musującego dla Gości

 

Uroczysty obiad:

Rosół z makaronem i warzywami.

Kotlet schabowy z ziemniakami puree i kapustą zasmażaną

Szarlotka  na sosie waniliowym

 

Dania gorące I

Pieczony karczek w sosie kminkowym z kluskami śląskimi i sałatką z buraczków czerwonych

Danie gorące II

Barszcz czerwony z krokietem

 

Zimna płyta:

Pieczony karczek w czosnku

Schab faszerowany suszonymi śliwkami

Półmisek tradycyjnych wędlin ,  kabanosy

Tym baliki   drobiowe

Śledz  w zaprawie pomidorowej

Sałatka z wędzonym kurczakiem

Sałatka  z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Sałatka brokułowa z makaronem

Sosy;  czosnkowy, słodkie chili ,  chrzanowy

 

Napoje :

Świeżo parzona kawa, wybór herbat, woda mineralna, soki owocowe

 

Opcje dodatkowe

 

Migdały w lukrze

w podziękowaniu dla gości             8 PLN/os

 

Kega piwa 30 l                              350 PLN/keg

 

 

Dania w formie pokazu kulinarnego na sali

 

Udźce płonące w sosie rozmarynowy,

kasza gryczana, kapusta zasmażana        15 PLN/os

Pieczone prosięta w sosie własnym,

ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej       15 PLN/os

 

Bufet z tradycyjnymi przekąskami          15 PLN/os

 

Pęta kiełbas wiejskich i kabanosów, boczek wędzony, salceson, udka z kurczaka wędzone,

golonka pieczona, smalec z borowikiem, ogórki kiszone, marynaty

 

Bufet wiejski ciepły                          25 PLN/os

 

żeberka w BBQ, kaszanka z cebulą, pierogi z omastą,

łódki ziemniaczane, surówka z kapusty kiszonej

 

Bufet wiejski z przekąskami

i z daniami ciepłymi                          35 PLN/os

 

 

 

Poprawiny

 

Pakiet I

120 PLN/os

 

Obiad

Pikantna zupa gulaszowa

Ruloniki wieprzowe faszerowane oscypkiem w sosie pieprzowym, kluski śląskie, buraki zasmażane

Ciasto bananowe

 

Danie ciepłe serwowane

Kieszonka drobiowa w sosie czosnkowym, purée ziemniaczane, sałatka bułgarska

 

 

Bufet z zakąskami

Schab po tyrolsku

Roladki drobiowe

Półmiski wędlin i serów

Śledzie marynowane w occie

Tymbaliki wieprzowe,

Wybór marynat

Sosy: czosnkowy, BBQ, tatarski,

Sałatka tradycyjna jarzynowa

Sałatka ziemniaczana z boczkiem

Sałaty mieszane z pomidorkami koktajlowymi i vinaigrette

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

 

 

Napoje:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe 0,5 l /os

 

 

Pakiet II

130 PLN/os

 

Obiad

Krem pomidorowy z kwaśną śmietaną

Stek wieprzowy z pieczarkami, pieczone ziemniaki, sałatka szwedzka

Torcik czekoladowo-kokosowy z sosem truskawkowym

 

Danie ciepłe serwowane

Paprykarz cielęcy

 

 

Bufet z zakąskami

Rolada wieprzowa

Schab ze śliwkami

Terrina drobiowa

Półmiski wędlin i serów

Śledzie w śmietanie

Tymbaliki wieprzowe

Ryby marynowane w occie

Sosy: cumberland, koktajlowy, z musztardy francuskiej

Sałaty mieszane z wędzonym łososiem i dressingiem

Sałatka ogórkowa z szynką

Sałatka ziemniaczana z papryką.

Świeże pieczywo

Owoce sezonowe

 

Napoje:

Woda mineralna

Wybór herbat

Świeżo parzona kawa

Soki owocowe 0,5 l /os


 

Wpółpracujemy z :

  • Florysta – Mistrz Florystyki Beata Stępień
  • M-Group – Kompleksowa obsługa: DJ, Kamerzysta, Fotograf, Konferansjer

 

Lokalizacja:

 

Best Western Premier Kraków Hotel

Ul. Opolska 14a

31-323 Kraków

 

 

zwiń »
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated.