Ten najpiękniejszy dzień w życiu dwojga ludzi musi mieć szczególną oprawę. Wspólnie przygotowujemy dokładny scenariusz każdego przyjęcia. To dla nas wielka radość móc doradzić w wyborze potraw, podpowiedzieć jak powitać i ugościć zaproszonych przyjaciół, rodzinę i znajomych, jaki przygotować wystrój i kwiaty, aby pasowały do charakteru zabawy. Mamy do tego wszystkie potrzebne atrybuty: salę gdzie Goście zasiadają przy okrągłych, pięknie zastawionych stołach, profesjonalny i miły personel obsługujący sprawnie i z uśmiechem, jak i wyśmienitych kucharzy tworzących niespotykane potrawy, które zaspokoją wszystkie kulinarne gusta. Nasza nowoczesna, przestronna i klimatyzowana sala weselna w Krakowie umożliwia zorganizowanie przyjęcia nawet do 400 osób.
A jako szczególny prezent na noc poślubną Młoda Para otrzyma od hotelu Best Western Premier najlepszy apartament GRATIS!
Oferta dodatkowa:
Do każdego zestawu menu weselnego proponujemy:
Po uzgodnieniu warunków istnieje także możliwość podania alkoholu zakupionego poza hotelem.
Do każdego zestawu menu weselnego proponujemy także inne, dodatkowo płatne usługi.
Aby uzyskać więcej szczegółów skontaktuj się z nami.
Best Western Premier Kraków Hotel
ul. Opolska 14a
31-323 Kraków, Poland
* * * *
Wymarzone wesele w Krakowie w Hotelu Best Western Premier - Zapraszamy !
* * * *
Udane i niezapomniane przyjęcie weselne - Sala Weselna Kraków Hotel !
* * * *
Wesele Kraków Hotel Best Western Premier !
* * * *
Oferta weselna 2019/2020
Ślub to najpiękniejszy dzień w życiu dwojga ludzi, który zasługuje na szczególną oprawę.
Kiedy powiecie sobie sakramentalne „TAK”, przyjmiecie gratulacje od rodziny i najbliższych,
a marsz Mendelssohna wybrzmi na Waszą cześć, będziemy czekać na Was i waszych Gości z niezapomnianym przyjęciem weselnym.
Hotel Best Western Premier to miejsce, które uczyni najważniejszą chwilę waszego życia magicznym przeżyciem.
Zadbamy o każdy, nawet najdrobniejszy szczegół, profesjonalną i kompleksową obsługę oraz wyśmienitą kuchnię.
Sprawiamy, że przyjęcie weselne jest spełnieniem Waszych marzeń.
Na wszystkie Państwa pytania odpowie:
Klaudia Fraś Paweł Krawczyk
Kierownik Gastronomii Zastępca Kierownika Gastronomii
T:692 061 251 T: 511 591 546
M: k.fras@bestwesternkrakow.pl E: p.krawczyk@bestwesternkrakow.pl
Co nas wyróżnia
Menu weselne
Pakiet I
189 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla Gości
Uroczysty obiad
Krem dyniowo –marchewkowy w aromacie curry z groszkiem ptysiowym.
Rolada z indyka faszerowana porem i bekonem w sosie z pleśniowego serka i białego wina
pieczone ziemniaki w ziołach, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy z ogrodowym winagrette.
Panna cotta z wiśniami marynowanymi w likierze
Danie gorące serwowane po 23:00
Kotlet genuise faszerowany serem szynką z ziemniakami wedges i surówka z białej kapusty z piklami
Danie gorące serwowane po 2:00
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Bufet z zakąskami
Schab faszerowany śliwkami
Pieczony pasztet
Rolada z boczku z tymiankiem
Filet z indyka z morelami
Półmisek wędlin i kiełbas regionalnych
Deska serów
Śledzie w zaprawie ze śmietaną
Tymbaliki drobiowe z warzywami
Sosy:
chrzanowy, tatarski, żurawinowy
Sałatka „Drwala” z ziemniakami i boczkiem
Sałatka brokułowa z kukurydzą
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe
Pakiet II
199 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla Gości
Uroczysty obiad
Bulion z kaczki z makaronem gryczanym i grillowaną wołowiną.
Schab faszerowany grzybami i oscypkiem w sosie rozmarynowym, ziemniaki gratin i zestawem surówek
Mus z białej czekolady w aromacie rumu na sosie malinowym
Pokaz kulinarny po 22:30
Płonąca łopatka w sosie własnym
Krojona przez kucharzy na sali, talarki po prowansalsku.
Danie gorące serwowane po 2:00
Bogracz gulasz wołowy z pieczarkmi , papryką i kluseczkami.
Bufet z zakąskami
Pieczony schab z morelą
Wieprzowina sous vide w majeranku
Karczek pieczony w trawie żubrowej
Półmisek wędlin i kiełbas regionalnych
Deska serów
Śledzie w oleju
Terrina z łososia w aromacie imbiru i papryki
Sosy:
Tatarski, chrzanowy, cumberland
Sałatka „Chłopska” z ziemniakami ogórkami kiszonym i papryką
Sałatka z szynką i serem
Sałaty mieszane z suszonymi pomidorami i oscypkiem w vinaigrette
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje nielimitowane:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe
Pakiet III
219 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla Gości
Uroczysty obiad
Carpaccio z wołowych ozorków z dodatkiem dresingu chrzanowego i paluszkiem z ciasta francuskiego.
Kremowa zupa z jarmużu i szpinaku w aromacie pieczonego czosnku z kluseczkami stringoli
Sakiewka wieprzowa faszerowana musem warzywnym z jadalnymi kasztanami w kremowym sosie śmietanowym z puree ziemniaczano –pasternakowym i marchewką paryską
Torcik z musem bananowym w aromacie limonki
Danie gorące serwowane po 22:00
Filet z kurczaka w cieście piwnym z placuszkami rosti i sałatką colesław
Danie gorące serwowane po 1:00
Ragoût z indyka z chrupiącymi warzywami w sosie śmietanowym
Danie gorące serwowane po 3:00
Kwaśnica na wędzonce z ziemniakami
Bufet z zakąskami
Staropolska rolada
Pieczeń wieprzowa w majeranku
Schab ze śliwkami
Boczek faszerowany
Roladki drobiowe
Pasztet pieczony
Półmisek wędlin i kiełbas regionalnych
Deska serów
Tymbaliki drobiowe z warzywami
Rolada z sandacza
Mus z łososia
Sosy:
Koktajlowy, czosnkowy, żurawinowy
Sałatka wędzonym kurczakiem i ananasem
Sałatka z marynowanym tuńczykiem
Sałatka z ciecierzycą i warzywami
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje nielimitowane:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe
Napoje gazowane (Coca cola/Fanta/Sprite) – 0,5l/os
Pakiet IV
235 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla Gości
Uroczysty obiad
Tatar ze śledzia marynowanego na ruokolii z sosem miodowo gorczycowym podany z grzanką ziołową
Krem z białych szparag z czarnym fussiloni
Filet z łososia w sosie z czerwonego buraka z kluseczkami gniocchi i kalafiorem romanesco
Duet białej i ciemnej czekolady z likierem miętowym
Pokaz kulinarny po 22:30
Płonąca szynka w sosie piwno – miodowym serwowana przy gościach na Sali przez Szefa Kuchni,
ziemniaki po krakowsku i kapusta zasmażana
Danie gorące serwowane po 1:00
Tortilla z pieczonym kurczakiem skropiona dipem pomidorowo-bazyliowym z frytkami i kapustą pekinską
Danie gorące serwowane po 3:00
Boeuf strogonow
Bufet z zakąskami
Rolada z indyka z papryką
Schab pieczony z morelami
Kolorowe roladki drobiowe
Smalec z borowikami
Pasztet pieczony
Półmiski wędlin i kiełbas regionalnych, kabanosy
Deska serów
Tymbaliki z kurczaka z warzywami
Galantyna z sandacza,
Terrina z łososia z oliwkami
Sosy:
Żurawinowy, tatarski, BBQ
Sałatki śledziowa z burakami
Sałatka meksykańska z salami i serem żółtym
Sałaty mieszane z pieczoną wołowiną i vinaigrette
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje nielimitowane:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe
Napoje gazowane (Coca cola/Fanta/Sprite) – 0,5l/os
Pakiet V
249 PLN/os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla Gości
Uroczysty obiad
Śródziemnomorski szaszłyk z pomidorka koktajlowego mozzarelli i gniocchi buraczkowego na sałatce z kiełków.
Aromatyczny krem kurkowy z orecchiette .
Polędwiczki wieprzowe w sosie z boczniaków, kopytka ziemniaczane i bukiet warzyw z pary
„Malinowa chmurka”
Danie gorące serwowane po 22:00
Filet z indyka sous vide w sosie Café de Paris, ziemniaki i surówka familijna
Danie gorące serwowane po 1:00
Pieczony dorsz czarniak z sosem cytrynowo-ziołowym, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa
Danie gorące dostępne w bufecie przez 2 godziny
Paprykarz cielęcy z kuleczkami grandina
Bufet z zakąskami
Indyk pieczony z papryką i miodem
Łopatka wieprzowa marynowana w czerwonym pesto
Schab faszerowany morelami
Karczek pieczony w majeranku
Roladki drobiowe
Półmiski wędlin i kiełbas regionalnych
Deska serów
Tymbaliki drobiowo-wieprzowe
Rolada z pstrąga
Tatar z ryb wędzonych
Śledzie w oleju
Sosy:
Słodkie chili, tatarski, czosnkowy
Sałatki makaronowa z kolorową papryką
Sałaty mieszane z wędzonym łososiem i cytrusami, vinaigrette
Sałatka grecka z serem Feta i oliwkami.
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje nielimitowane:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe
Napoje gazowane (Coca cola/Fanta/Sprite) – 0,5l/os
Menu tradycyjne
175 PLN/ os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla Gości
Uroczysty obiad:
Rosół z makaronem i warzywami.
Kotlet schabowy z ziemniakami puree i kapustą zasmażaną
Szarlotka na sosie waniliowym
Dania gorące I
Pieczony karczek w sosie kminkowym z kluskami śląskimi i sałatką z buraczków czerwonych
Danie gorące II
Barszcz czerwony z krokietem
Zimna płyta:
Pieczony karczek w czosnku
Schab faszerowany suszonymi śliwkami
Półmisek tradycyjnych wędlin , kabanosy
Tym baliki drobiowe
Śledz w zaprawie pomidorowej
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Sałatka brokułowa z makaronem
Sosy; czosnkowy, słodkie chili , chrzanowy
Napoje :
Świeżo parzona kawa, wybór herbat, woda mineralna, soki owocowe
Opcje dodatkowe
Migdały w lukrze
w podziękowaniu dla gości 8 PLN/os
Kega piwa 30 l 350 PLN/keg
Dania w formie pokazu kulinarnego na sali
Udźce płonące w sosie rozmarynowy,
kasza gryczana, kapusta zasmażana 15 PLN/os
Pieczone prosięta w sosie własnym,
ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej 15 PLN/os
Bufet z tradycyjnymi przekąskami 15 PLN/os
Pęta kiełbas wiejskich i kabanosów, boczek wędzony, salceson, udka z kurczaka wędzone,
golonka pieczona, smalec z borowikiem, ogórki kiszone, marynaty
Bufet wiejski ciepły 25 PLN/os
żeberka w BBQ, kaszanka z cebulą, pierogi z omastą,
łódki ziemniaczane, surówka z kapusty kiszonej
Bufet wiejski z przekąskami
i z daniami ciepłymi 35 PLN/os
Poprawiny
Pakiet I
120 PLN/os
Obiad
Pikantna zupa gulaszowa
Ruloniki wieprzowe faszerowane oscypkiem w sosie pieprzowym, kluski śląskie, buraki zasmażane
Ciasto bananowe
Danie ciepłe serwowane
Kieszonka drobiowa w sosie czosnkowym, purée ziemniaczane, sałatka bułgarska
Bufet z zakąskami
Schab po tyrolsku
Roladki drobiowe
Półmiski wędlin i serów
Śledzie marynowane w occie
Tymbaliki wieprzowe,
Wybór marynat
Sosy: czosnkowy, BBQ, tatarski,
Sałatka tradycyjna jarzynowa
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Sałaty mieszane z pomidorkami koktajlowymi i vinaigrette
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe 0,5 l /os
Pakiet II
130 PLN/os
Obiad
Krem pomidorowy z kwaśną śmietaną
Stek wieprzowy z pieczarkami, pieczone ziemniaki, sałatka szwedzka
Torcik czekoladowo-kokosowy z sosem truskawkowym
Danie ciepłe serwowane
Paprykarz cielęcy
Bufet z zakąskami
Rolada wieprzowa
Schab ze śliwkami
Terrina drobiowa
Półmiski wędlin i serów
Śledzie w śmietanie
Tymbaliki wieprzowe
Ryby marynowane w occie
Sosy: cumberland, koktajlowy, z musztardy francuskiej
Sałaty mieszane z wędzonym łososiem i dressingiem
Sałatka ogórkowa z szynką
Sałatka ziemniaczana z papryką.
Świeże pieczywo
Owoce sezonowe
Napoje:
Woda mineralna
Wybór herbat
Świeżo parzona kawa
Soki owocowe 0,5 l /os
Wpółpracujemy z :
Lokalizacja:
Best Western Premier Kraków Hotel
Ul. Opolska 14a
31-323 Kraków